Anton Heyboer
Anton Heyboer

Kunstenaar Anton Heyboer bij AbrahamArt Galerie & Kunstuitleen

Een groeiende legenda

Anton Heyboer, was al een levende legende maar na zijn dood in 2005 is de legende alleen maar gegroeid. Anton Heyboer was bekend om zijn bijzondere levensstijl en tot de dag van vandaag zijn Heyboers schilderijen actueel en geliefd bij een groot publiek. Bij galerie en kunstuitleen AbrahamArt kunt u door ons flexibele kunstuitleen concept, originele kunstwerken van onder andere Anton Heyboer in huis halen tegen lage maandelijkse tarieven. Ondertussen spaart u een deel van het huurbedrag voor een latere aanschaf een kunstwerk naar keuze.

Alles behalve stabiel

Anton Heyboer is geboren op het Indonesische eiland Pulau Weh, in Sabang. Vijf maanden later verhuisde hij met zijn gezin naar Haarlem, in 1925 naar Delft, in 1929 naar Voorburg en van 1933 tot 1938 woonde het gezin op Curaçao. Daarna volgde nog een verblijf in New York. Anton Heyboer werd, net als zijn vader, opgeleid tot werktuigbouwkundige. Nog vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog keerde het gezin weer terug naar Haarlem. In 1943 werd Anton Heyboer door de Duitsers opgepakt in het kader van de Arbeitseinsatz en vervolgens overgebracht naar een Durchgangslager voor buitenlandse dwangarbeiders in Prenzlauer Berg (Berlijn). Zeven maanden later keerde hij doodziek terug in Haarlem.

Herstellen

Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde Anton Heyboer naar Borger. Na een verblijf van een paar maanden in Zuid-Frankrijk werd hij in 1951 enige tijd opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis Santpoort in Bloemendaal. In 1961 verhuisde Heyboer naar een boerderij in Den Ilp. Hij leefde daar samen met drie vrouwen en later met vijf. Anton Heyboer tekende, schilderde en schetste. Zijn vrouwen zorgden voor de verkoop. Op 10 april 2002 werd Anton Heyboer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Anton Heyboer overleed in zijn slaap op 81-jarige leeftijd op 9 april 2005 in zijn boerderij in Den Ilp en werd enkele dagen later begraven in Purmerland.

Kleurrijke beeldentaal

Zijn vroegere werk omschrijft de kunstenaar als kunst voor intellectuelen en beleggers. Later in de jaren ’70 opende Anton Heyboer zijn eigen galerie, toen is hij meer kleurrijke en vrolijke voorstellingen van de mens, dier en bootjes gaan schilderen. “Ik werk ook graag op bestelling en ik stem mijn palet ook graag af op de kleur van de bank waarboven het kunstwerk moet komen te hangen”, vertelt Anton. “Ik heb een onorthodoxe levensstijl en zo is mijn werkwijze ook. Ik pak een hand vol penselen en ga een grote stapel vellen te lijf waarop in tap tempo kippen, naakten en bootjes verschijnen, met daaronder uiteraard mijn handtekening.”

Werken van Anton Heyboer te koop en te huur via kunstuitleen bij AbrahamArt

AbrahamArt geeft de mogelijkheid om schilderijen te kopen of te huren via kunstuitleen van verschillende kunstenaars, waaronder Anton Heyboer. Vraag vrijblijvend een gratis proefplaatsing aan van de werken of kom de schilderijen van deze kunstenaar bewonderen in onze galerie!

Artworks by Anton Heyboer
 • Anton Heyboer
  • Geen titel 80 x 105 cm
  • Prijs:  € 950,00
  • Kunstuitleen:  vanaf € 19,00 p/mnd
 • Anton Heyboer
  • Geen titel 105 x 80 cm
  • Prijs:  € 950,00
  • Kunstuitleen:  vanaf € 19,00 p/mnd

 Grootste galerie van Nederland  Proefplaatsing aan huis  Flexibele kunstuitleen privé en zakelijk