Charlotte Molenkamp
Charlotte Molenkamp

Kunstenares Charlotte Molenkamp bij AbrahamArt Galerie & Kunstuitleen

Al decennia aan de top

Bij galerie en kunstuitleen AbrahamArt kunt u onder andere terecht voor schilderijen en zeefdrukken van Charlotte Molenkamp. Deze werken zijn bij AbrahamArt zowel te koop als te huur. Door het unieke kunstuitleenconcept kunt u werken van uw favoriete kunstenaar in huis halen tegen lage maandelijkse tarieven. U spaart daarbij een deel van het huurbedrag voor een latere aanschaf van een kunstwerk naar keuze. Kunstuitleen is een interessante optie voor zowel bedrijven als particulieren.

In de voetsporen van haar ouders

In 1955 wordt Charlotte Molenkamp in Tilburg geboren in een kunstenaarsgezin van vier kinderen. Op haar zestiende stapt Charlotte in de voetsporen van haar ouders en begint ze haar studie aan de St. Joost Kunstacademie in Breda. Aansluitend volgt ze de opleiding schilderen en tekenen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Daar krijgt ze ook les van haar vader, de bekende schilder Nico Molenkamp. Na de afronding van haar opleiding, vindt ze een parttimebaan als leraar tekenen en kunstgeschiedenis in Oisterwijk die ze makkelijk kan combineren naast de ontwikkeling van haar eigen werk.

Exposities en kunstbeurzen

In haar eerste jaren maakte Charlotte Molenkamp vooral gouaches, aangezien olieverf te duur is. Al snel daarna wint ze met een aantal gouaches een schilderswedstrijd en krijgt ze haar eigen expositie in de Schouwburg van Tilburg. Een aantal jaren later bemachtigt Charlotte samen met haar man Ad de Roij een historische monumentale villa aan de Koningshoeven in Tilburg, waar ze ook haar atelier heeft. Ze besluit naast het maken van gouaches, ook werken te maken met olieverf op doek. De kunstenares heeft zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en staat inmiddels bekend als een van de meest vooraanstaande kunstenaars in Nederland met jaarlijkse solo exposities bij diverse galerieën in Nederland. Op vele nationale- en internationale kunstbeurzen worden haar schilderijen en zeefdrukken vertegenwoordigd.

Abstract figuratief

Charlotte Molenkamp staat bekend om haar unieke schilderstijl waarin ze de olieverf in vele, royale lagen op het doek smeert. Ze heeft zichzelf aangeleerd tweehandig te werken en hanteert de penseel in haar linkerhand en de spatel in haar rechter. Het liefst schildert ze abstract figuratief, vaak bloemen maar ook mensfiguren en gezichten. Charlotte verstaat de kunst om een geweldige eerste indruk te maken met haar werk en tegelijkertijd gebalanceerde doeken te schilderen waarop haar liefhebbers – Jeroen Krabbé is een enorme fan – nooit uitgekeken raken.

Charlotte Molenkamp schilderijen te koop en te huur via kunstuitleen bij AbrahamArt

AbrahamArt geeft de mogelijkheid om schilderijen en te kopen of te huren via kunstuitleen van verschillende kunstenaars, waaronder Charlotte Molenkamp. Vraag vrijblijvend een gratis proefplaatsing aan van de werken van Charlotte Molenkamp of kom de prachtige werken en zeefdrukken van deze kunstenaar bewonderen in onze galerie!

Artworks by Charlotte Molenkamp
 • Charlotte Molenkamp
  • Wildflowers 140 x 120 x 3 cm
  • Prijs:  € 8 500,00
  • Kunstuitleen:  vanaf € 170,00 p/mnd
 • Charlotte Molenkamp
  • Interieurvoorbeeld 0 x 0 cm
  • Prijs:  Op verzoek
  • Kunstuitleen:  Op verzoek

 Grootste galerie van Nederland  Proefplaatsing aan huis  Flexibele kunstuitleen privé en zakelijk