Kees Salentijn
Kees Salentijn

Kunstenaar Kees Salentijn bij AbrahamArt Galerie & Kunstuitleen

Kees Salentijn (1947) is geboren in Amsterdam. Hij heeft een huis en werkplaats in Nederland en in Spanje.

In zijn jonge jaren heeft hij een opleiding gevold aan de Rijksacademie voor Beeldende kunsten in Amsterdam. Deze volgde hij op de afdeling vrije schilderskunst. In deze studieperiode bestudeert hij schilderijen in het Prado in Madrid. Ook verblijft hij enige maanden bij een Berberse familie in Marokko om hier daar te bekijken wat kunst precies inhoud. Op de academie heeft Kees Salentijn een belangrijke leraar genaamd O.B. Kat. Deze meneer heeft hem veel geleerd over kunst op de academie.
Kees Salentijn rijst in de jaren tachtig veel naar Spanje. dit doet hij omdat hij zich in deze periode verbonden voelde met de kunstenaars in dat land. Hij trekt naar deze kunstenaars toe omdat deze van diverse stromingen zijn en min om meer de spanten onbewuste creatie voorstaan. In de jaren tachtig reist Salentijn veel naar Spanje.

Wanneer matador Paguiri ten overleiden komt doet hem dit veel en is de dood van deze man de aanleiding tot het schilderen van zijn eerste stiergevecht. Na het maken van dit schilderij brengt hij in 1985 een aantal werkstukken rond en laat dit zich bevinden onder het thema ”Les folies d’Espagne”. Deze exposeert hij in Amsterdam. Dit werd een groot succes en hierdoor werd het ‘stierengevecht’ een metafoor.en exposeert deze in Amsterdam.

Aan het einde van de jaren tachtig, begin jaren negentig, bezoekt Kees een aantal opgravingen in Ampurias. dit is een nederzetting in Spanje. Na het bezoeken van deze opgravingen begint hij met werken in Venlo. Tevens werkt Salentijn in verschillende ateliers van vrienden in Amsterdam. Begin jaren negentig is het dan zover. Hij betrekt een atelier in de buurt van Amsterdam aan zijn periode van de sneller creaties.

Artworks by Kees Salentijn
  • Kees Salentijn
    • Zeegezicht I 40 x 35 x 2 cm
    • Prijs:  € 400,00
    • Kunstuitleen:  vanaf € 8,00 p/mnd

 Grootste galerie van Nederland  Proefplaatsing aan huis  Flexibele kunstuitleen privé en zakelijk