Klaas Gubbels
Klaas Gubbels

Kunstenaar Klaas Gubbels bij AbrahamArt Galerie & Kunstuitleen

Legende

Klaas Gubbels is één van de bekendste Nederlandse beeldend kunstenaars en is voornamelijk beroemd geworden om zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. Bij galerie en kunstuitleen AbrahamArt kunt u alle kunstwerken van Klaas Gubbels en andere bekende kunstenaars bewonderen. De werken zijn te koop of te huur via ons unieke kunstuitleenconcept. Vraag vrijblijvend een proefplaatsing aan van uw favoriete werk.

Beeldend kunstenaar

Klaas Gubbels is één van de bekendste Nederlandse beeldend kunstenaars, alhoewel hij het woord ‘kunstenaar’ zelf te gewichtig vindt: “Een kunstenaar lijdt? Ik zeg altijd: Hup, schilderen en geen gezeik.” Klaas Gubbels is geboren in het Rotterdam van 1934. Hij studeerde daar Reclameschilderen en deed later een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten. Later kreeg hij de kans om te studeren aan de kunstacademie ‘Kunstoefening’ in Arnhem, waar hij destijds is gaan wonen. Inmiddels woont hij nog steeds in Arnhem en heeft hij hier ook een prachtig atelier. Maar behalve in Arnhem heeft Klaas Gubbels ook een atelier in Frankrijk.

Stillevens

Klaas Gubbels is beroemd geworden om zijn stillevens van voornamelijk tafels, stoelen en koffiekannen. Hij schilderde ook wel vrouwen, maar zegt daar vervolgens over: “Dit is een vrouw, maar het is eigenlijk een tafel, zie je?” De combinatie van woorden en beeldende kunst gebruikt hij vaker. Zo schilderde hij in Hotel New York in Rotterdam een enorme koffiekan met daaronder de woorden van C.B. Vaandrager: “De kroketten in het restaurant zijn aan de kleine kant.”

Platonische vormen

Klaas Gubbels zoekt zijn onderwerpen in de puurste, platonische vorm. Geen enkele lijn is overbodig. Hij tekent geen koffiepot maar beschrijft poëzie, agressie of juist saaiheid. Schoonheid is onecht en staat in de weg voor het hoogste goed, de waarheid. Een andere quote van Klaas Gubbels is: “Een mooi schilderij maken stelt niets voor. Maar een goed schilderij, dat wat ís, dat is andere koek.”

Werken van Klaas Gubbels te koop en te huur via kunstuitleen bij AbrahamArt

AbrahamArt geeft de mogelijkheid om schilderijen te kopen of te huren via kunstuitleen van verschillende kunstenaars, waaronder Klaas Gubbels. Vraag vrijblijvend een gratis proefplaatsing aan van de werken of kom de schilderijen van deze kunstenaar bewonderen in onze galerie!

Artworks by Klaas Gubbels
  • Klaas Gubbels
    • Stilleven 28 x 34 cm
    • Prijs:  € 1 900,00
    • Kunstuitleen:  vanaf € 38,00 p/mnd

 Grootste galerie van Nederland  Proefplaatsing aan huis  Flexibele kunstuitleen privé en zakelijk