#VisitOurGalleryAmsterdam

Umberto Ciceri

  • 110 x 110 cm
  • Monotype
Umberto Ciceri wordt vertegenwoordigd door internationale galeries, nam deel aan de 54ste Biënnale van Venetië in het Italiaanse paviljoen en zijn werken bevinden zich in prestigieuze privécollecties over de hele wereld!

Hypnotiserend, krachtig en een beetje raadselachtig: op het eerste gezicht lijken de wandinstallaties van Umberto Ciceri als hyperrealistische schilderijen. Maar bij elke benadering en beweging van de kijker beginnen de motieven te draaien, te oscilleren en van silhouet te veranderen. Ballerina's draaien op magische wijze 360 graden rond. De figuren en vlakken worden gekenmerkt door een lichte onscherpte, alsof er een delicate, soft-focus sluier over ligt.

  • We komen nog steeds bij u aan huis, tijdelijk met meer afstand en veiligheidsmaatregelen
  • Gratis en geheel vrijblijvend
  • Reeds 20 jaar kunstadvies aan huis
  • Het beste te beoordelen in uw eigen interieur
Proefplaatsing
Advies

Onze kunstcollectie en service wordt beoordeeld met een 9.4

Noord-Holland

Jan

“Uitstekend”

Lees verder
Noord-Brabant

Rebecca Van Gorkom

“Prima service”

Lees verder
Noord-Brabant

Randy

“Fantastisch ”

Lees verder

Meer van Umberto Ciceri

Hypertrait - Urd verdandi skuld (1/1)

50 x 50 cm

€ 9,450

€ 189 p.m.

Umberto Ciceri

De Italiaanse kunstenaar Umberto Ciceri past zijn vroege studies van neurofysiologie en visuele syntaxis toe op de constructie van hypnotische kunstinstallaties die hij Hypertraits noemt. Zijn panelen, gespecialiseerd in lenticulaire 3D, bevatten silhouetten van figuren en objecten in schijnbaar eeuwigdurende beweging. Perceptie wordt opgedeeld in een proces dat uit meerdere stappen bestaat, aangezien kijkers eerst hun aandacht moeten concentreren op de onscherpe figuren, voordat ze fysiek hun blik verschuiven om de beweging van het kunstwerk te ervaren. Ciceri beschrijft het gebruik van lenticulaire technologie in zijn werk om "intensieve creatieve participatie uit te lokken en op gang te brengen" als een belangrijk mechanisme van zijn artistieke proces. Hier wordt de waarnemer de motor van het werk.

Ciceri, geboren in Milaan, Italië, studeerde af aan de Academie voor Kunst en Mode en de Textielontwerpuniversiteit in Milaan. Gedurende 25 jaar deed hij persoonlijk onderzoek naar neurofysiologie, perceptie en de biologie van het zicht dat het uitgangspunt van zijn kunstwerken zou worden. Hij woont en werkt in Bologna.

Proefplaatsing 088 - 222 3 111

Blijf op de hoogte van nieuwe kunstwerken van UMBERTO CICERI