Advice

Zo integreer je kunst in je interieur

Jackie Oomen - February 2020

Optie 1: Centerpiece
Het kunstwerk in deze loungehoek springt meteen in het oog als je de ruimte binnenkomt. De kleuren van de chaise longues en de sprei komen terug in het schilderij, waardoor het een krachtig geheel is. Wees niet bang om een groot object in huis te halen. Wanneer een kunstwerk je echt raakt, zal het vrijwel nooit misstaan bij jou thuis. Kies ervoor om de rest van het interieur op het kunstwerk af te stemmen, zoals hier, of ga voor een heel neutraal kleurenpalet waardoor het object nog meer aandacht krijgt.

Optie 2: Expositiehal
De bewoners van de onderstaande woning zijn kunstliefhebbers, dat zie je meteen. Je wordt bijna vanzelf naar het einde van deze hal gezogen door de kunstzinnige aankleding. Hang verschillende kunstwerken in de hal om zelf ook de museumsfeer in huis te halen. Je creëert tegelijkertijd meer diepte door aan het einde van de hal een beeld op een sokkel te zetten. Let op: zorg voor de juiste verlichting, zodat de kunstwerken ook ’s avonds goed zichtbaar zijn.

Optie 3: In de hoek
Een kunstwerk hoeft niet altijd groot te zijn om te imponeren. Zo kan een klein ingelijst werk juist voor een verrassingseffect zorgen. Vooral in de wat verloren hoekjes kan een klein ingelijst werk of beeld veel impact hebben. Hang het op aan de muur of, ideaal voor mensen met boorangst, zet het ergens neer.

Optie 4: Kunst in nissen
Ben je nog aan het bouwen of renoveren? Dan kun je er ook voor kiezen om nissen met ingebouwde verlichting voor kunst te voorzien. Je kunt de nis ingetogen houden, zodat je volledige aandacht naar het kunstwerk gaat. Of je kunt de diepte van de nis benadrukken door de nis een andere kleur te verven of, zoals hieronder, behang aan te brengen. In dit geval een gouden combi, aangezien het behang goed aansluit bij de etnische beelden.

Onze deskundige adviseurs hebben veel ervaringen met de juiste kunst selecteren bij de wensen van u als klant.  Kom rustig eens langs in de galerie in Amsterdam of Eindhoven en spreek met één van onze ervaren adviseurs.

- Dit artikel komt uit StijvolWONEN -

Similar Content

Kunst van het heilige hart

Nicole Smolenaers - October 2021

In abstracte kunst vormen de beeldende elementen op zichzelf de essentie

Nicole Smolenaers - October 2020

Veel gestelde vragen

Raoul Talen - July 2020