Advies

Veel gestelde vragen

Raoul Talen - July 2020

·  Wat kan ik verwachten van een proefplaatsing/ kunstadvies aan huis?
Een kunstwerk heeft veel impact in de ruimte. Het brengt spanning of rust, contrast of harmonie. Wij vinden het belangrijk dat je zelf ervaart of de impact ook zo is zoals je dat zelf voor ogen hebt, daarom komen wij bij je thuis. Onze adviseur neemt contact met je op om een afspraak te plannen, probeert een indruk van de ruimte te krijgen en zal een beeld willen krijgen van uw voorkeur(en). Aan de hand van deze informatie neemt onze adviseur een selectie kunstwerken mee naar u toe. Je kunt ook onze website bekijken en daar een voorselectie maken van de werken. Eén voor één worden de kunstwerken getoond en wordt aangegeven waar u rekening mee moet houden. Spreekt een kunstwerk je aan dan wordt deze opgehangen en bepaal je voor koop of huur. Voldoen de kunstwerken niet dan neemt onze adviseur ze weer mee. Op de manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.
 

·  Hoe werkt de kunstuitleen regeling van AbrahamArt?
Het huren van een kunstwerk werkt heel gemakkelijk, je betaalt een bedrag per maand en hiervan wordt een gedeelte gespaard. Het bedrag dat je per maand betaalt varieert per kunstwerk, voor €40,- per maand heb je bijvoorbeeld een groot kunstwerk dat de beleving van je woonkamer in een klap verandert. Van deze €40,- wordt €20,- maandelijkse aan je spaartegoed toegevoegd. Huren via de kunstuitleen is uiterst flexibel. Wil je het kunstwerk dat je huurt aankopen, dan kan dat op elk gewenst moment. Je gebruikt dan het spaartegoed, deze wordt dan in mindering gebracht op het aankoopbedrag van het betreffende kunstwerk.


· Kan ik het werk ook ruilen voor een ander werk?
Zie je een nieuw kunstwerk dat je graag wilt ruilen met het kunstwerk dat je huurt dan kan dat ook op elk gewenst moment. Het huurbedrag wordt dan aangepast op basis van het aankoopbedrag van het nieuwe kunstwerk. Het spaartegoed dat al is opgebouwd behoud je en wordt verder opgebouwd met het nieuwe spaarbedrag. Wil je om wat voor reden dan ook even geen kunst? Dat kan, na 12 maanden kun je op elk gewenst moment het kunstwerk retourneren en de kunstuitleen regeling op pauze zetten. De maandelijkse betaling stopt dan. Het opgebouwde tegoed blijft beschikbaar om op een andere moment een mooi kunstwerk uit onze collectie aan te kopen.


· Wat zijn de voordelen van kunstuitleen?
Kunstuitleen is gemakkelijk, flexibel en betaalbaar:
- Betaal per maand en spaar om kunst aan te schaffen
- Te allen tijde wisselen of aankopen
- Gratis bezorgd in de Benelux en deskundig opgehangen
- Geen inschrijfgeld of maximale huurtermijn


·  Hoe ziet de collectie van AbrahamArt eruit?
AbrahamArt is een kunstgalerie die beschikt over een uitgebreide collectie kunst van eigentijdse, moderne kunstenaars. Dit is een selectie van de meest geliefde nationale en een internationale kunstenaars. Daarnaast omvat de collectie ook klassiekers en iconen zoals; Karel Appel, Jeff Koons, Corneille, Damien Hirst en Helmut Newton. Uniek is dat collectie naast koop, ook beschikbaar is voor flexibele huur (kunstuitleen regeling) of maandelijkse afbetaling.

Bekijk alle kunst  


·  Welk formaat moet ik nemen?
We zien vaak gebeuren dat er wordt gekozen voor een 'veilige' formaat, maar dat een groter kunstwerk het 'verhaal' van de kunstenaar beter presenteert en ten goede komt aan de ruimte. Hier zijn geen wetten of regels voor en is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Het beste om hierin een keuze te maken is door het te zien in de ruimte. Licht, meubels en zichtlijnen zijn namelijk een belangrijk onderdeel voor het bepalen van de juiste afmeting van het kunstwerk.


 ·  Is het zakelijk interessant een kunstwerk aan te schaffen?
AbrahamArt biedt verschillende opties om het leasen van kunst ook voor u zakelijk én privé aantrekkelijk te maken. Samen met onze adviseur wordt bepaalt welke collectie u graag zakelijk zou willen aanschaffen en daarna worden de mogelijkheden besproken. Kiest u voor lease dan schrijven wij de kunst na een periode van 5 jaar. Na deze periode kun je de werken privé zeer aantrekkelijk aanschaffen. Dit werkt alsvolgt. Het werk wordt zakelijk aangekocht en is daardoor tot 40% fiscaal aftrekbaar. Je kunt namelijk als bedrijf de aangeschafte kunst tot 40% van de aankoopwaarde afschrijven. Vervolgens mag je het werk als eigenaar van je bedrijf kopen voor deze 40%. De eventuele waardestijging van het werk is volledig onbelast. Dat kan dus op termijn veel geld opleveren.
 

Vergelijkbare inhoud

Kunst van het heilige hart

Nicole Smolenaers - October 2021

In abstracte kunst vormen de beeldende elementen op zichzelf de essentie

Nicole Smolenaers - October 2020

De impact van kunst in uw woonomgeving

April 2020