Star Wars R2-D2 Future Artifact (175/500)

Daniel Arsham

  • 31 x 21 x 18 cm
  • Sculptuur in oplage
  • Gegoten harssculptuur met een matte spuitverf
De in New York woonachtige kunstenaar Daniel Arsham verkent de gebieden van beeldende kunst.

De uchronische esthetiek van Arsham draait om zijn concept van fictieve archeologie. Werkend in beeldhouwkunst, architectuur, en film creëert en kristalliseert hij tussenruimten van zijn sculpturen die hij de toekomstige relikwieën van het heden noemt.

Altijd iconisch, de meeste objecten die hij in steen verandert, verwijzen naar het einde van de 20e eeuw of het millenniumtijdperk, toen de technologische veroudering ongekend versnelde samen met de digitale dematerialisatie van onze wereld. Terwijl het heden, de toekomst en het verleden poëtisch botsen in zijn spookachtige maar speelse visies tussen romantiek en popart.

R2-D2™: FUTURE ARTIFACT is de eerste editie van de Daniel Arsham x Star Wars™-samenwerking. Dit werk is gemaakt van witte giethars en is gebaseerd op een levensgrote R2-D2™-sculptuur gemaakt door Daniel Arsham. Elke editie is 30,48 cm hoog en weegt 4,8 kg. R2-D2™: FUTURE ARTIFACT wordt geleverd in een door Arsham studio ontworpen behuizing met gestanst schuim, een verzegelingslabel en een paar op maat gemaakte kunsthandschoenen. Dit is een editie van 500 stuks, en elke R2-D2™: FUTURE ARTIFACT bevat een holografisch label dat het editienummer en de authenticiteit ervan verifieert.

4.900,- of 98,- p.m.
  • Gratis en geheel vrijblijvend
  • Reeds 20 jaar kunstadvies aan huis
  • Het beste te beoordelen in uw eigen interieur
Proefplaatsing
Advies

Onze kunstcollectie en service wordt beoordeeld met een 9.3

Zuid-Holland

Diana

“Uitstekend, vriendelijk, behulpzaam prettig en zeer deskundig ”

Lees verder
Noord-Brabant

Jacqueline

“Uitstekend ”

Lees verder
Overijssel

Monique

“Goed advies”

Lees verder

AbrahamArt Kunstcatalogus

Compleet in Hedendaagse Kunst

Een strakke visuele presentatie van het meest actuele aanbod van AbrahamArt. Ideaal om uzelf op uw eigen gemak thuis te oriënteren.

Meer van Daniel Arsham

#VisitOurGalleryEindhoven

31 x 21 x 18 cm

4,900,-

98,- p.m.

Pokemon Crystalized Squirtle Figure (172/500)

25 x 30 x 35 cm

4,950,-

99,- p.m.

Daniel Arsham

Daniel Arsham maakt installaties en objecten die een soort mythische hedendaagse archeologie oproepen. In een praktijk die film, schilderkunst, beeldhouwkunst en installatie omvat - en elementen van architectuur en performance gebruikt - vervormt de kunstenaar herkenbare vormen (bijvoorbeeld een graandoos of klassieke sculptuur) tot gecorrodeerde, verkalkte of anderszins geglitches artefacten. Soms manipuleert hij zelf galerieruimtes om het gewenste effect te bereiken. Arsham studeerde aan Cooper Union in New York en exposeerde in New York, Parijs, Tokio, Shanghai, Los Angeles, Londen en daarbuiten. Zijn werk behoort onder meer tot de collecties van het Musée Guimet, de National Gallery of Victoria, het Pérez Art Museum Miami en het Institute of Contemporary Art, Miami. Naast zijn kunstpraktijk heeft Arsham samengewerkt met een aantal merken, waaronder Adidas, Dior en Porsche, en heeft hij met het Cleveland Cavaliers-basketbalteam als creatief directeur gewerkt. In 2008 was Arsham samen met Alex Mustonen medeoprichter van het kunst- en architectuursamenwerkingsverband Snarkitecture.

Proefplaatsing 088 - 222 3 111

Blijf op de hoogte van nieuwe kunstwerken van DANIEL ARSHAM