Advies

De impact van kunst in uw woonomgeving

April 2020

Kunstwerken aan de muur in uw woonomgeving

Hoe maak je je huis persoonlijk en geef je net dat beetje extra, dat speciale? Dat begint bij de keuze voor een bepaalde stijl, het selecteren van kleuren en het combineren van materialen. Daarnaast krijgen je wanden karakter door te kiezen voor persoonlijke foto’s en natuurlijk door bijzondere kunst op te hangen. Hoe je kunst kunt laten spreken in jouw interieur en welke kunst je waar moet ophangen lees je hier.

Persoonlijkheid

De keuze aan kunst is enorm. Wij gaan je  hier niet vertellen hoe jij de kunst kan kiezen die bij jou past. Dat is namelijk voor het merendeel een kwestie van smaak en gevoel en dat is voor ieder persoon uniek. In de basis zijn er verschillende stijlen bijvoorbeeld fotografische kunst, hedendaagse kunst, moderne kunst, pop-art, en sculputuren. In het algemeen geldt: alles is goed, als jij het maar mooi, inspirerend of fascinerend vindt. Het maakt jouw huis persoonlijk en laat een deel van je karakter zien.

Bekijk alle kunst  

Kleur bekennen

Dat kleuren een grote invloed hebben op de ruimte weten we inmiddels wel. Kies dus voor elke ruimte een werk in kleuren die passen bij wat de ruimte moet uitstralen. Kies voor een slaapkamer rustgevende tinten zoals grijs, blauw of zachte rozetinten. In de woonkamer kies je eerder voor activerende kleuren of kleuren die energie geven en conversaties oproepen zoals geel, rood of oranje. Maar ook hier geldt, kies wat jou aanspreekt en wat jij mooi vindt.

De juiste plaats voor uw kunstwerk

Je kunt je kunstwerken aan de muur hangen, maar je kunt ze ook neerzetten tegen een wand. Bijvoorbeeld op een dressoir, schoorsteenmantel, kastje en zelfs op de vloer! Kies je voor het laatste; dit is vooral mooi bij staande werken. Hang je het kunstwerk aan de wand? Zorg dan dat het meest pakkende gedeelt van het werk op ooghoogte hangt dan valt de blik direct op het meest pakkende gedeelte. Om het zo op te hangen is niet altijd even makkelijk, het is wel passen en meten! Hang het dan niet meer dan 20 tot 40 cm boven de tafel, bank of kast, zorg dat er voldoende ruimte tussen zit. Bij het creëren van een fotowand, kun je het beste aanhouden dat de onderste lijn op ooghoogte valt.

In elke ruimte

Kunst kan écht in elke ruimte een plekje vinden. Wel kies je een werk dat past bij het doel van de ruimte. Zo kies je in je werkkamer misschien een inspirerende foto, terwijl je in de woonkamer voor een kleurrijk statementpiece kiest. In elke ruimte en op elke wand is er weer een ander kunstwerk dat meer geschikt is. Je kunt daarbij ook gebruik maken van proefplaatsingen, zodat je kunt wennen aan de plaatsing van het kunstwerk in de woonkamer of slaapkamer.

Dé perfecte plek

Soms is het moeilijk om de specifieke plek te bepalen voor je kunstwerk aan de muur. Loop eens een ruimte in en ontdek waar je ogen naartoe getrokken worden. Dit zou een goede plek voor een kunstwerk kunnen zijn. Wat ook goed werkt, is om de kleuren van je kunstwerk te laten terugkomen in je accessoires en decoratie. Dit zorgt voor rust.

Wil je meer informatie? Vraag dan een kunstadviesgesprek aan met één van onze ervaren en deskundige adviseurs zij helpen graag. Wij bieden ook de mogelijkheid tot vrijblijvende proefplaatsingen bij u thuis, maar ook voor kunst op kantoor. Ook komen wij bij u thuis om het werk professioneel op te hangen. Meer info

Vergelijkbare inhoud

Kunst van het heilige hart

Nicole Smolenaers - October 2021

In abstracte kunst vormen de beeldende elementen op zichzelf de essentie

Nicole Smolenaers - October 2020

Veel gestelde vragen

Raoul Talen - July 2020