Kunstwerken van Miles Jaffe

US Capital

97 x 48 x 20 cm

Prijs op verzoek

4 Color Process

99 x 31 x 21 cm

Prijs op verzoek

Bullet Silver

147 x 46 x 30 cm

Prijs op verzoek

Members Only (blue sticks)

97 x 53 x 20 cm

Prijs op verzoek


Miles Jaffe

Miles Jaffe en kunst als (ironisch) eerbetoon aan de kunst

Geld, woorden, potloden, tomaten uit blik, het lijkt erop dat uit de enorme verftubes van Miles Jaffe overal uit weet te komen, behalve tempera. De Amerikaanse kunstenaar heeft altijd een heel logische, mechanische en soms cynische visie op kunst gehad.
Na een zorgvuldige analyse en diepgaande studie probeert Miles de mechanismen en motieven te vinden achter, niet alleen een kunstwerk, maar alles om hem heen. Maar nadat hij had begrepen hoe en vooral waarom dingen werken, ging hij op zoek naar een antwoord op de vraag Waarom dingen niet werken?
Deze negatieve visie wordt weerspiegeld in zijn kunst, in zijn gigantische kleurbuizen die alleen en uitsluitend ondersteboven worden weergegeven, integendeel, waaruit dingen tevoorschijn komen die ogenschijnlijk niets met kunst te maken hebben. Maar misschien is er na Warhol, of dankzij Warhol, geen grens meer tussen kunst en geen kunst, waardoor alles een kunstwerk wordt en kunstwerken alles.
Zoals Miles zelf zegt:
“Mijn werk overweegt de relatie tussen kunstenaar, medium en product – en daarmee de aard van kunst zelf. Het is een parodie op parodieën, wat het natuurlijk ook een eerbetoon maakt, zonder enige ironie.”

Proefplaatsing 088 - 222 3 111

Blijf op de hoogte van nieuwe kunstwerken van MILES JAFFE