Study of Perspective in Glass - Red (31/100)

Ai Weiwei

  • 13 x 9 x 10 cm
  • Sculptuur in oplage
  • Murano glas
Ai Weiwei is een van China's bekendste kunstenaars. Hij verwierf internationale bekendheid als een van de ontwerpers van het Olympische stadion in Peking, het 'Vogelnest'.

Elk kunstwerk is een uiting, een politieke actie, die niets anders tot doel heeft dan twijfel te zaaien over bestaande systemen.

Ai Weiwei Glass Sculptures - Study of Perspective verwijst naar een fotoserie van de kunstenaar die sinds 1995 is gemaakt. Daarin steekt Ai Weiwei zijn middelvinger uit naar machtsinstellingen over de hele wereld: van het Tiananmenplein in Peking tot Trump Tower in New York. Het gebaar legt hij vast in snapshots, met als focus: de rebellie. Los van deze foto's verwijzen de afgietsels van de hand van de kunstenaar naar de grondhouding van Ai Weiwei, die oproept tot een teken tegen elke vorm van onderdrukking.

Met de sculpturen van de “Studie van Perspectief in Glas” vindt Ai Weiwei een sterk symbool van protest waarmee hij zijn eigen houding uitdraagt.

Dit kunstwerk is reeds verkocht.
  • Gratis en geheel vrijblijvend
  • Reeds 20 jaar kunstadvies aan huis
  • Het beste te beoordelen in uw eigen interieur
Proefplaatsing
Advies

Onze kunstcollectie en service wordt beoordeeld met een 9.3

Zuid-Holland

Ton

“Mooie galerie professionele adviseurs ”

Lees verder
Noord-Brabant

Joes

“Ik ben tevreden”

Lees verder
- België

Erwin Van Waes

“vriendelijk onthaal”

Lees verder

AbrahamArt Kunstcatalogus

Compleet in Hedendaagse Kunst

Een strakke visuele presentatie van het meest actuele aanbod van AbrahamArt. Ideaal om uzelf op uw eigen gemak thuis te oriënteren.

Ai Weiwei

Ai Weiwei is een van China's bekendste kunstenaars, geboren in 1957 in Peking, is een multidisciplinaire kunstenaar, architect, fotograaf, ontwerper, criticus en activist, zoon van de bekende Chinese dichter Ai Qing, zelf een studnet van avant-gardetheorie in Parijs tussen 1929 en 1932. Qing, een grote invloed op Weiwei's manier van denken

Ai Weiwei, een culturele figuur van internationale faam, is een activist, architect, curator, filmmaker en de beroemdste kunstenaar van China. Open in zijn kritiek op de Chinese regering, werd Ai in 2011 maandenlang vastgehouden en vervolgens onder huisarrest vrijgelaten. "Ik zie mezelf niet als een dissidente kunstenaar", zegt hij. “Ik zie ze als een dissidente regering!” Enkele van Ai's bekendste werken zijn installaties, die vaak neigen naar de conceptuele en prikkelende dialoog tussen de hedendaagse wereld en traditionele Chinese denk- en productiewijzen. Voor Sunflower Seeds (2010) in de Tate Modern verspreidde hij 100 miljoen porseleinen "zaden" die met de hand waren beschilderd door 1600 Chinese ambachtslieden - een commentaar op massaconsumptie en het verlies van individualiteit. Zijn beruchte Coca Cola-vaas (1994) is een urn uit de Han-dynastie, versierd met het alomtegenwoordige frisdranklogo. Ai diende ook als artistiek adviseur bij het ontwerp van het "Bird's Nest"-stadion voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking, en heeft paviljoens en museumtentoonstellingen over de hele wereld samengesteld.

Proefplaatsing 088 - 222 3 111

Blijf op de hoogte van nieuwe kunstwerken van AI WEIWEI