Pokemon Crystalized Squirtle Figure (172/500)

Daniel Arsham

  • 30 x 25 x 35 cm
  • Sculptuur in oplage
De in New York woonachtige kunstenaar Daniel Arsham verkent de gebieden van beeldende kunst.

De uchronische esthetiek van Arsham draait om zijn concept van fictieve archeologie. Werkend in beeldhouwkunst, architectuur, en film creëert en kristalliseert hij tussenruimten van zijn sculpturen die hij de toekomstige relikwieën van het heden noemt.

Altijd iconisch, de meeste objecten die hij in steen verandert, verwijzen naar het einde van de 20e eeuw of het millenniumtijdperk, toen de technologische veroudering ongekend versnelde samen met de digitale dematerialisatie van onze wereld. Terwijl het heden, de toekomst en het verleden poëtisch botsen in zijn spookachtige maar speelse visies tussen romantiek en popart.

Dit kunstwerk is reeds verkocht.
  • We komen nog steeds bij u aan huis, tijdelijk met meer afstand en veiligheidsmaatregelen
  • Gratis en geheel vrijblijvend
  • Reeds 20 jaar kunstadvies aan huis
  • Het beste te beoordelen in uw eigen interieur
Proefplaatsing
Advies

Onze kunstcollectie en service wordt beoordeeld met een 9.3

Noord-Brabant

Jos

“Goed, gedegen, vriendelijk, deskundig”

Lees verder
Noord-Holland

Sander van Lith

“Meedenkend en goede service”

Lees verder
Zuid-Holland

Corrie

“Mooie zaak en mooie kunst”

Lees verder

AbrahamArt Kunstcatalogus

Compleet in Hedendaagse Kunst

Een strakke visuele presentatie van het meest actuele aanbod van AbrahamArt. Ideaal om uzelf op uw eigen gemak thuis te oriënteren.

Meer van Daniel Arsham

Pokemon Crystalized Squirtle Figure (172/500)

25 x 30 x 35 cm

4,950,-

99,- p.m.

Nieuw
Star Wars R2-D2 Future Artifact (175/500)

31 x 21 x 18 cm

4,900,-

98,- p.m.

#VisitOurGalleryEindhoven

31 x 21 x 18 cm

4,900,-

98,- p.m.

Daniel Arsham

Daniel Arsham maakt installaties en objecten die een soort mythische hedendaagse archeologie oproepen. In een praktijk die film, schilderkunst, beeldhouwkunst en installatie omvat - en elementen van architectuur en performance gebruikt - vervormt de kunstenaar herkenbare vormen (bijvoorbeeld een graandoos of klassieke sculptuur) tot gecorrodeerde, verkalkte of anderszins geglitches artefacten. Soms manipuleert hij zelf galerieruimtes om het gewenste effect te bereiken. Arsham studeerde aan Cooper Union in New York en exposeerde in New York, Parijs, Tokio, Shanghai, Los Angeles, Londen en daarbuiten. Zijn werk behoort onder meer tot de collecties van het Musée Guimet, de National Gallery of Victoria, het Pérez Art Museum Miami en het Institute of Contemporary Art, Miami. Naast zijn kunstpraktijk heeft Arsham samengewerkt met een aantal merken, waaronder Adidas, Dior en Porsche, en heeft hij met het Cleveland Cavaliers-basketbalteam als creatief directeur gewerkt. In 2008 was Arsham samen met Alex Mustonen medeoprichter van het kunst- en architectuursamenwerkingsverband Snarkitecture.

Proefplaatsing 088 - 222 3 111

Blijf op de hoogte van nieuwe kunstwerken van DANIEL ARSHAM