Inspiratie

Kunst in de woonkamer: zo creëer je een unieke sfeer met je favoriete werken

Jonie Oostveen - October 2023

Kunst in de woonkamer, bijna iedereen heeft het. Maar hoe bepaal je welke kunst bij jouw interieur past? Wij adviseren je!

Kunst is een manier om je persoonlijkheid, smaak en stijl te laten zien. Het kan je woonkamer een unieke sfeer geven, een blikvanger zijn of juist een rustpunt. Kunst kan ook emoties oproepen, herinneringen ophalen of inspireren. Kortom, kunst is een verrijking voor je woonkamer.

Maar welke kunst kies je voor je woonkamer? Dat hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren, maar ook van de ruimte, het licht, de kleuren en de meubels die je hebt. Er zijn veel soorten kunst om uit te kiezen, zoals schilderijen, foto’s, beelden, wandkleden of muurstickers. In dit artikel geven we je een aantal tips om kunst te vinden die bij jouw woonkamer past.

Kunst passend bij uw interieur

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van kunst voor je woonkamer is het interieur. Welke stijl heb je? Modern, klassiek, landelijk, industrieel, bohemian of iets anders? Welke kleuren en materialen gebruik je? Hoe groot is de ruimte en hoeveel licht komt er binnen?

Afhankelijk van deze factoren kun je kunst kiezen die aansluit bij je interieur of juist contrasteert. Bijvoorbeeld:

  • Als je een moderne woonkamer hebt met strakke lijnen, neutrale kleuren en minimalistische meubels, kun je kiezen voor abstracte schilderijen, geometrische vormen of zwart-wit foto’s. Deze kunstwerken geven je woonkamer een eigentijdse en stijlvolle uitstraling.
  • Als je een klassieke woonkamer hebt met warme kleuren, rijke stoffen en elegante meubels, kun je kiezen voor realistische schilderijen, portretten of landschappen. Deze kunstwerken geven je woonkamer een sfeervolle en verfijnde uitstraling.
  • Als je een landelijke woonkamer hebt met natuurlijke materialen, zachte kleuren en gezellige meubels, kun je kiezen voor bloemen, dieren of stillevens. Deze kunstwerken geven je woonkamer een knusse en romantische uitstraling.
  • Als je een industriële woonkamer hebt met beton, metaal en hout, kun je kiezen voor street art, graffiti of pop art. Deze kunstwerken geven je woonkamer een stoere en creatieve uitstraling.
  • Als je een bohemian woonkamer hebt met veel kleur, patronen en planten, kun je kiezen voor etnische kunst, mandala’s of dromenvangers. Deze kunstwerken geven je woonkamer een exotische en spirituele uitstraling.

Bekende kunstenaars voor thuis

Wil je je woonkamer een extra dimensie geven met kunst van bekende namen of werken? Dan heb je bij AbrahamArt een ruime keuze uit verschillende kunstenaars die je in huis kunt halen. Van pop art tot hyperrealisme, van fotografie tot abstractie, er is voor ieder wat wils. Hier zijn een paar voorbeelden van kunstenaars die je woonkamer kunnen opfleuren met hun prachtige creaties:

  • Kaws: De Amerikaanse kunstenaar Kaws is een fenomeen in de wereld van de pop art. Hij maakt kleurrijke en speelse sculpturen, schilderijen en prints die geïnspireerd zijn door stripfiguren, cartoons en iconen uit de popcultuur. Zijn kunst is een symbool van plezier, fantasie en vriendschap.
  • Bram Reijnders: De Nederlandse kunstenaar Bram Reijnders is een meester in het combineren van beelden, teksten en materialen tot een explosie van kleur en energie. Hij maakt schilderijen, collages en installaties die een kritische en humoristische blik werpen op de moderne samenleving. Zijn kunst is een symbool van contrast, dynamiek en optimisme.
  • Invader: De Franse kunstenaar Invader is een pionier in de street art. Hij maakt mozaïeken van keramische tegels die lijken op de pixelachtige figuren uit het klassieke computerspel Space Invaders. Hij plaatst zijn werken op muren, gebouwen en monumenten over de hele wereld. Zijn kunst is een symbool van avontuur, nostalgie en rebellie.
  • Marco Grassi: De Italiaanse kunstenaar Marco Grasso is een virtuoos in het hyperrealisme. Hij maakt schilderijen van vrouwen die zo levensecht lijken dat je ze bijna kunt aanraken. Hij gebruikt licht, schaduw en reflectie om een sensuele en mysterieuze sfeer te creëren. Zijn kunst is een symbool van schoonheid, verleiding en emotie.
  • Christian Lieverse: De Nederlandse kunstenaar Christian Lieverse is een specialist in het portretteren van mensen en dieren. Hij maakt schilderijen op doek of hout die een intense en intieme uitstraling hebben. Hij gebruikt felle kleuren, patronen en texturen om een contrast te creëren tussen de achtergrond en het onderwerp. Zijn kunst is een symbool van diversiteit, kracht en persoonlijkheid.

Bekijk onze collectie  

Woonkamer kunst bij AbrahamArt

Heb je zin gekregen om je woonkamer te verfraaien met kunst? Dan ben je bij AbrahamArt aan het juiste adres. Wij hebben een groot aanbod van kunstwerken in verschillende stijlen, maten en prijzen. Je kunt bij ons kunst kopen of huren, met of zonder lijst, en met of zonder proefplaatsing.

Een proefplaatsing houdt in dat je een kunstwerk eerst thuis kunt bekijken voordat je beslist of je het wilt houden. Zo kun je zien of het werk goed past bij je interieur en of het je bevalt. Je kunt ook meerdere werken uitproberen om te vergelijken. Een proefplaatsing is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Wil je meer weten over onze collectie, onze kunstenaars of onze diensten? Neem dan contact met ons op of bezoek onze galerie. Wij helpen je graag met het vinden van jouw ideale kunstwerk voor in de woonkamer!

Vergelijkbare inhoud

Kunst in de slaapkamer: creëer een unieke sfeer

Jonie Oostveen - November 2023

Het Neorealisme: Een intrigerende duik in de rauwe realiteit van kunst

Jonie Oostveen - June 2023

De toekomst in het heden: Een duik in de wereld van Futurisme

April 2023